Kliknite ovdje za pretragu

Veličina guma prema automobilu

Da bi vam pomogli da napravite najbolji izbor tokom vaše narudžbe guma, molimo izaberite marku vašeg vozila na listi koja vam je stavljena na raspolaganje ispod.

Ta će nam etapa pomoći da lakše pronađemo gume i dimenzije koje odgovaraju vašem vozilu.

Koja je veličina mojih automobilskih guma?

Najbolji način da saznate ili proverite dimenzije guma koje treba da naručite za automobil je da pogledate oznake o širini, visini i prečniku koji se nalaze na bočnom zidu vaših pneumatika.

Ako vam automobil nije pri ruci, možete da upotrebite naš onlajn konfigurator da biste dobili listu dimenzija pneumatika kompatibilnih sa vašim vozilom. Pretraživanje na konfiguratoru je jednostavno, jasno i efikasno, tako da ćete gume za svoj automobil pronaći nakon samo nekoliko klika.

Savet: ko može više, može i manje – na automobil možete da montirate gume koje imaju oznake za veće opterećenje i brzinu nego što je bilo naznačeno na originalnoj opremi.

Za zimske gume: možete da izaberete oznaku za brzinu za jedno slovo nižu u odnosu na originalnu opremu za leto ili 4 sezone. Sve informacije o oznakama za opterećenje i brzinu možete pronaći u našem vodiču.